tisdag 25 augusti, 2015 @ 09:39 Om det händer roliga saker i Stockholm är vi på Tidningskungen aldrig sena med att skicka in en anmälan. Särskilt engagerade blir vi när det gäller träningsrelaterade aktiviteter och tävlingar! Nyligen sprang hälften av företaget midnattsloppet som innebär en mils löpning bland konserter och dans på söders gator. Jag och en kollega ansvarade för peppningen under slutspurten och hejade våra snabba kollegor i mål. Tidigare i år sprang vi även Medieruset som är ett skönt branschlopp där vi springer några kilometer i Lill-Jansskogen och avslutar med Picknick i gräset.
Senaste året har vi dessutom kört interna träningstävlingar en gång i halvåret (som vi kallar för Tidningskungen Challenge!). Då delas vi in i 3 lag och tävlar om flest träningspass per vecka och månad med fina priser. Snart är det dags för en ny omgång av Tidningskungen Challenge och jag vet att alla här är supertaggade!
Fler företag borde verkligen satsa på träning och hälsa. Det ökar motivationen och förbättrar sammanhållningen på kontoret.
Här kommer lite bilder från midnattsloppet:
tisdag 11 augusti, 2015 @ 11:12 Förra veckan tränade jag nästan varje dag, det är personligt bästa (en morgon gick jag upp 5.30 för att träna innan jobbet!). När man flitigt hänger på gymmet så sker det nästan automatiskt en kostomvandling i livet, liksom på köpet. Man vill inte längre trycka i sig dålig mat, utan fokuserar på ett mer hälsosamt och ”renare” alternativ. Jag blir i alla fall alltid väldigt medveten om hela mitt välmående så fort jag lyckas hålla igång med träningen.
Med detta sagt ville jag egentligen bara tipsa om ett nyttigt och jättegott recept jag lagade i söndagskväll - Asiatiska kycklingfärsbiffar med en syrlig sallad.
Sallad:1 Gurka
Ett par nävar Rädisor
1 dl Salta jordnötter
1 msk Socker
2 msk Fisksås
Limesaft från 1 pressad lime
Biffar:500 g Kycklingfärs
2 msk Röd currypasta
1 Citrongräs
1 Röd chili
1 Ägg
2 msk Majsstärkelse
2 tsk Fisksås
Servera med Crème Fraiche Gourmet Ingefära & Chili
SalladHacka upp gurka, rädisor och hackade jordnötter. Blanda socker, fisksås och saften från en pressad lime. Häll över vätskan över salladen och ställ in i kylen tills biffarna är klara.
BiffarHacka ett citrongräs fint (använd bara ca sista 8 cm av stammen), kärna ur och hacka chilin, blanda med röd currypasta, ägg, majsstärkelse och fisksås till en röra. Blanda i färsen och forma till biffar som du sedan steker i rapsolja + smör några minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Ät och njut.
PS. Tror receptet kommer från tidningen Shape Up. torsdag 28 maj, 2015 @ 16:30 Hej på er!
På söndag är det mors dag och min mamma har bokat in familjen på mysigaste restaurangen i Stockholm! Lovö Magasin heter stället och det är litet, det serveras riktig hemlagad mat och det är stort fokus på närproducerade råvaror. Atmosfären är så hemtrevlig att man tror man sitter i sitt eget hus! Det ligger ute på Färingsö men det är värt att ta sig dit för ett besök (det går bussar om man inte har bil!).
Ett tips till er som vill uppvakta mamsen lite extra så blir de flesta mammor superglada över en liten prenumeration i present.
Klicka här så kommer ni direkt till vår mors dags-guide på Tidningskungen!
torsdag 07 maj, 2015 @ 20:21 Tydligen har det blivit en hel del mexikanskt nu i bloggen denna vecka. Varför? För att det är så löjligt gott såklart! I lördags testade jag ju lite ”finare” mexikansk mat på
Yuc! Där blev det mestadels taquitos. I veckan lagade jag egna quesadillas och igår åt jag tacos på
La Neta.Det var mitt första besök på La Neta
(Barnhusgatan 2, i Stockholm) och det var sådär härligt slafsigt som man ibland vill ha det. En taco kostade ca 49 kr och på två stycken blir man helt klart mätt och belåten (jag åt en
Pirata och en
Campechana – båda var grymma). Stället är lite som ett mexikanskt snabbmatställe men vi snackar inte
Tacobar nu, här är nivån betydligt högre och atmosfären mer genuin.
Självklart avnjuts tacos bäst med en kall
Sol i solen.
torsdag 07 maj, 2015 @ 11:21 Quesadillas med fetaost, soltorkade tomater och koriander.Är ni redo för ytterligare ett tips på
vardagslyx? Jag måste säga två saker först. 1: Enklare middag går knappt att göra. 2: Godare middag blir svårt att göra enklare. Ja, ni fattar.
Konklusion: Lätt och gott.
För 2 personer4 st medium tortillas (jag använde en blandad sort med både majs och vete)
Färskost (förslagsvis Philadelphia)
Fetaost, original
Soltorkade tomater på burk
Färsk koriander
Mandelspån
Till serveringGräddfil
Avokadoröra (Mosa 2 avokados, krydda med salt & peppar och pressa i lite lime eller citron om du har)
1. Börja med att rosta mandelspån i en torr stekpanna så att de får lite fin färg (OBS! Detta går snabbt, så håll koll så du inte bränner dem)
2. Bred på ordentligt med färskost på två st tortillabröd, smula över rikligt med fetaost, lägg på önskad mängd soltorkade tomater, hackad koriander och rostade mandelspån. Lägg över ett tortillabröd på varje bröd med fyllning och tryck ihop dem lite lätt.
3. Stek på medelhög värme i en klick smör. Osten i fyllningen ska smälta mellan bröden så att de klibbar ihop lite. Vänd en gång och lyft sedan ur din quesadilla när den fått lite färg och fyllningen smält.
4. Skär varje quesadilla i (förslagsvis) 4 bitar och servera med en god avokadoröra och/eller gräddfil.
tisdag 05 maj, 2015 @ 10:43 Yuc! vad gott det är med mat.
En god vän till mig berättade för ett par månader sedan att det skulle öppna en ny mexikansk restaurang vid Odenplan. Sedan den dagen har jag längtat efter ett besök och i helgen drog jag med mig min kompis Annelie dit, det var dags. Stället heter
Yuc! Och ligger på Norrtullsgatan 15. Vi drack
Margaritas (
utsökta) och åt lite allt möjligt från deras meny. Min starkaste rekommendation är att testa deras
taquitos med koreansk råbiff och deras mjuka tacos med högrev. Och missa för guds skull inte den friterade sötpotatisen till! Ett måste. Hit vill jag gå igen, helst redan ikväll.
Mitt enda minus blir nog deras taquitos med lax, den var så stark att jag inte ens fick i mig halva.
Stället får
5 av 5 guldstjärnor för trevlig service, bra atmosfär, grymma drinkar och god mat! (Man bör boka bord för tydligen vill alla äta där just nu, kom ihåg det).
måndag 04 maj, 2015 @ 15:31 Igårkväll var jag sugen på något att äta efter att jag hade sprungit några kilometer så jag tog lite av det jag hade hemma och körde i mixern. Resultatet blev väldigt likt en av mina favoritbars med cashewnötter (om inte ännu godare)! Jag tänkte dela med mig av receptet så får ni testa själva. Mängden ingredienser är inte preciserad för att jag gick på känsla så där får ni lita på eget omdöme!
• Bästa sorten cashewnötter är de torrostade & osaltade cashewnötterna på lösvikt
• Färska dadlar (även dessa ska helst vara i lösvikt för de är godast)
• Kokosolja (Min favorit är från
Renée Voltaire)
• Torkade mullbär (Jag kör ekologiska från
Urtekram men vilka som helst funkar)
Dela några dadlar på mitten och plocka ur kärnan. Mixa ca en näve cashewnötter, några färska dadlar, en-två teskedar kokosolja (beroende på hur mycket kokossmak du föredrar) och en halv näve mullbär. Sedan kan du forma degen efter tyckte, lägg sedan i kylskpået så att de stelnar till (förvaras bäst i kylen).