Mexikanskt med en touch av Italien
torsdag 07 maj, 2015 @ 11:21
Quesadillas med fetaost, soltorkade tomater och koriander.Är ni redo för ytterligare ett tips på
vardagslyx? Jag måste säga två saker först. 1: Enklare middag går knappt att göra. 2: Godare middag blir svårt att göra enklare. Ja, ni fattar.
Konklusion: Lätt och gott.
För 2 personer4 st medium tortillas (jag använde en blandad sort med både majs och vete)
Färskost (förslagsvis Philadelphia)
Fetaost, original
Soltorkade tomater på burk
Färsk koriander
Mandelspån
Till serveringGräddfil
Avokadoröra (Mosa 2 avokados, krydda med salt & peppar och pressa i lite lime eller citron om du har)
1. Börja med att rosta mandelspån i en torr stekpanna så att de får lite fin färg (OBS! Detta går snabbt, så håll koll så du inte bränner dem)
2. Bred på ordentligt med färskost på två st tortillabröd, smula över rikligt med fetaost, lägg på önskad mängd soltorkade tomater, hackad koriander och rostade mandelspån. Lägg över ett tortillabröd på varje bröd med fyllning och tryck ihop dem lite lätt.
3. Stek på medelhög värme i en klick smör. Osten i fyllningen ska smälta mellan bröden så att de klibbar ihop lite. Vänd en gång och lyft sedan ur din quesadilla när den fått lite färg och fyllningen smält.
4. Skär varje quesadilla i (förslagsvis) 4 bitar och servera med en god avokadoröra och/eller gräddfil.