Sommarkvällar och en tidig morgon

tisdag 11 augusti, 2015 @ 11:12
0
Förra veckan tränade jag nästan varje dag, det är personligt bästa (en morgon gick jag upp 5.30 för att träna innan jobbet!). När man flitigt hänger på gymmet så sker det nästan automatiskt en kostomvandling i livet, liksom på köpet. Man vill inte längre trycka i sig dålig mat, utan fokuserar på ett mer hälsosamt och ”renare” alternativ. Jag blir i alla fall alltid väldigt medveten om hela mitt välmående så fort jag lyckas hålla igång med träningen.

Med detta sagt ville jag egentligen bara tipsa om ett nyttigt och jättegott recept jag lagade i söndagskväll - Asiatiska kycklingfärsbiffar med en syrlig sallad.

Sallad:
1 Gurka
Ett par nävar Rädisor
1 dl Salta jordnötter
1 msk Socker
2 msk Fisksås
Limesaft från 1 pressad lime

Biffar:
500 g Kycklingfärs
2 msk Röd currypasta
1 Citrongräs
1 Röd chili
1 Ägg
2 msk Majsstärkelse
2 tsk Fisksås

Servera med Crème Fraiche Gourmet Ingefära & Chili

Sallad

Hacka upp gurka, rädisor och hackade jordnötter. Blanda socker, fisksås och saften från en pressad lime. Häll över vätskan över salladen och ställ in i kylen tills biffarna är klara.

Biffar
Hacka ett citrongräs fint (använd bara ca sista 8 cm av stammen), kärna ur och hacka chilin, blanda med röd currypasta, ägg, majsstärkelse och fisksås till en röra. Blanda i färsen och forma till biffar som du sedan steker i rapsolja + smör några minuter på varje sida tills de fått fin färg.

Ät och njut.

PS. Tror receptet kommer från tidningen Shape Up.

middag

Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*